Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 07, 2016, 09:33:59 09:33


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2 3  All
Print
Author Topic: Mastercam x7 & Mastercam x8 for SolidWorks - All posts, all Versions  (Read 126716 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
jesse
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 67

Thank You
-Given: 2
-Receive: 102


« on: June 05, 2009, 08:59:37 20:59 »

This topic is
Mastercam x7
and
Mastercam x8 for SolidWorks


         Saludos
« Last Edit: August 26, 2014, 12:14:55 00:14 by pickit2 » Logged
pjve64
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 10

Thank You
-Given: 3
-Receive: 2


« Reply #1 on: July 07, 2009, 10:25:01 22:25 »

I went and tried some different combinations as the problem obviously had to do with the HASP drivers.

This was done on a Windows XP servicepack 2 system, I have no access to a Vista system

Below is the readme.txt file with the additions I made (at the bottom)

-------------------------------------------------------------------------------------------

1) Install Mastercam X4, select Sim Type > NetHASP

2)  Run "mastercam_x4_nethasp_crk.exe", browse to <mastercam X4 progdir\mastercam.exe> click Start > OK

3) If you have got Mastercam X3 installed as Sim Type > HASP you need to delete old dump from Windows Registry!
Delete Registry Entry
 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\NEWHASP\Services\Emulator\HASP\Dump\584B4AE9]

4) Run "mastercam-dealer-unlim.reg" to use Mastercam with Delear type of license or "mastercam-industrial-unlim.reg" to use it with Industrial  type of license
   I selected:"mastercam-industrial-unlim.reg"
   
5) If you have "USB-Emulator" already installed just restart (or reboot a computer) it so it can read a new dump

6) If you have no USB-Emulator installed you need to install it. For more infor see "USB-Emul Win32 Setup" or "USB-Emul Win64 Setup" next



That's all.. Enjoy Smiley
__________________________________________________________________

USB-Emul Win32 Setup

1) Open folder "USB-Emul_Win32" and run "install.bat"

2) Wait until system will find and install new devices

__________________________________________________________________


USB-Emul Win64 Setup

You need a local Administrator rights to install this emulator for Win64!


1) Start ->       Control Panel -> Add Hardware (Yes, I have already connected the hardware) -> Add a new hardware device -> Install the hardware that I manually select from a list -> Show all Devices -> Have disk -> Browse -> (browse to folder "USB-Emul_Win64")
Confirm to install not certificated drivers if Windows ask for..

2) If setup is succesfull you have to see new system device
Device Manager -> System devices -> Virtual Usb Bus Enumerator

3) Reboot!!!

__________________________________________________________________
Now you still may end up with the NO SIM message
Below worked for me on a Windows XP servicepack 2 system

- From the created entry "MasterCam X4" in "Programs" run Hasp Setup
- Then select: NHasp X
   When the NHasp X screen appears select: NetHASP and Local
   Select Read (and you will see the entries filled).
- Now you can start mastercam (This worked for me)   Smiley

-----------------------------------------------------------------------------
Logged
marty.markoh
Senior Member
****
Offline Offline

Posts: 322

Thank You
-Given: 192
-Receive: 433


Everything must B explored!Remember what U see!


« Reply #2 on: July 30, 2009, 10:25:16 10:25 »

Someone have NoPE's crack for MasterCam x4 samplefiles?Please share...TIA
 Smiley
Btw. crack from  http://rapidshare.com/files/247620591/Fixed_Crack.rar
isn't NoPE's crac-where come from?
« Last Edit: July 30, 2009, 10:52:26 10:52 by marty.markoh » Logged
milenjs
Newbie
*
 Muted
Offline Offline

Posts: 13

Thank You
-Given: 7
-Receive: 2


« Reply #3 on: August 04, 2009, 08:42:16 08:42 »

__________________________________________________________________
Now you still may end up with the NO SIM message
Below worked for me on a Windows XP servicepack 2 system

- From the created entry "MasterCam X4" in "Programs" run Hasp Setup
- Then select: NHasp X
   When the NHasp X screen appears select: NetHASP and Local
   Select Read (and you will see the entries filled).
- Now you can start mastercam (This worked for me)   Smiley
-----------------------------------------------------------------------------
I test and this procedure solve my "No SIM" problem Smiley Now I have working Mastercam x4.
Logged
jesse
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 67

Thank You
-Given: 2
-Receive: 102


« Reply #4 on: August 06, 2009, 07:05:52 19:05 »


   Download from:
   http://www.cimco-hsm.com/index.php?page=download

   Crack:
   http://www.filefactory.com/file/ah0a98h/n/hsm_v3_x_v4_x_for_mcx4_crack_rar

   Saludos
Logged
sgoum
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 78

Thank You
-Given: 94
-Receive: 73


« Reply #5 on: May 03, 2010, 06:51:15 06:51 »

http://rapidshare.com/files/380594416/MSTRCMX5FSLDWRKSISO-LZ.part1.rar
http://rapidshare.com/files/380594335/MSTRCMX5FSLDWRKSISO-LZ.part2.rar
http://rapidshare.com/files/380594194/MSTRCMX5FSLDWRKSISO-LZ.part3.rar

This is
MASTERCAM X5 FOR SOLIDWORKS

Password: http://avaxhome.ws/blogs/avaxklan    not link but password

Posted on: May 02, 2010, 08:24:43 20:24 - Automerged

Password: http://avaxhome.ws/blogs/avaxklan
The link IS the Password


http://rapidshare.com/files/379968167/mcam_x5_for_sw_v14.0.10.21.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/379968268/mcam_x5_for_sw_v14.0.10.21.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/379969883/mcam_x5_for_sw_v14.0.10.21.part3.rar.html

Links without password

EDIT: we don't code links
« Last Edit: May 03, 2010, 03:16:52 15:16 by pickit2 » Logged
Redhouse
V.I.P
Junior Member
*****
Offline Offline

Posts: 93

Thank You
-Given: 91
-Receive: 9


« Reply #6 on: May 03, 2010, 03:08:20 15:08 »


Sorry I misunderstood, yes that unpacked the ISO...THX... I'll see if I can get ahold of SW.

If anyone could post the stand alone (non plug-in) version it would be much appreciated.
« Last Edit: May 03, 2010, 03:23:27 15:23 by pickit2 » Logged
jesse
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 67

Thank You
-Given: 2
-Receive: 102


« Reply #7 on: May 04, 2010, 05:20:15 05:20 »

 
    If anyone could post the stand alone (non plug-in) version it would be much appreciated. 

        Here's the emulator for Mastercam X4 MU3, the SW can be DL from their website.

        http://www.filefactory.com/file/b1765gf/n/mc_x2-x4mu3_win32_win64_nethasp_crack.rar

        Saludos

Posted on: May 03, 2010, 11:06:31 23:06 - Automerged

Jesse, do I run the stuff from this RAR before or after running mastercamx4-mu3-web.exe?
(before or after installing MC)
  Hi Redhouse
The RAR contains just the emulator, follow this steps to install:
1  Install Mastercam X4, when asked select NetHasp
2  Install Mastercam X4 MU3 update
3  Unpack RAR to a folder ( no needed but easier to use )
4  Install Mastercam Key in Register ( included in Emulator folder )
5  Install Emulator ( run Install.bat from emulator folder )

    and that's it, Mastercam is ready to use.
    Saludos
Logged
Redhouse
V.I.P
Junior Member
*****
Offline Offline

Posts: 93

Thank You
-Given: 91
-Receive: 9


« Reply #8 on: May 04, 2010, 07:58:18 19:58 »

 Hi Redhouse
The RAR contains just the emulator, follow this steps to install:
1  Install Mastercam X4, when asked select NetHasp
2  Install Mastercam X4 MU3 update
3  Unpack RAR to a folder ( no needed but easier to use )
4  Install Mastercam Key in Register ( included in Emulator folder )
5  Install Emulator ( run Install.bat from emulator folder )

    and that's it, Mastercam is ready to use.
    Saludos

Just so I am clear on this, are you sure about step-2?

I was reading on their website (http://www.mastercam.com/Support/Downloads/MastercamX4/Default.aspx) that you have to have a valid mantainance lic to install MU3:

"If your maintenance contract has expired prior to the date of the release, then you will not be able to run that Maintenance release."

I just want to be clean in my own mind what steps to take in proper order, thanks.

 
Logged
pickit2
Moderator
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 3816

Thank You
-Given: 567
-Receive: 2049


There is no evidence that I muted SoNsIvRi


« Reply #9 on: May 04, 2010, 08:19:04 20:19 »

Just so I am clear on this, are you sure about step-2?

I was reading on their website (http://www.mastercam.com/Support/Downloads/MastercamX4/Default.aspx) that you have to have a valid mantainance lic to install MU3:

"If your maintenance contract has expired prior to the date of the release, then you will not be able to run that Maintenance release."

I just want to be clean in my own mind what steps to take in proper order, thanks.

 
Yes when you install software, you have NO maintenance contract.
That's why the patch/crack Smiley
Logged

Note: If you have no posts other than, I want or reporting a dead link Then you can't complain If I remove your post So Stop Leeching
Redhouse
V.I.P
Junior Member
*****
Offline Offline

Posts: 93

Thank You
-Given: 91
-Receive: 9


« Reply #10 on: May 05, 2010, 04:57:46 04:57 »

Yes when you install software, you have NO maintenance contract.
That's why the patch/crack Smiley

Well Duh, that's not what I mean't, I thought I was clear it was the sequence I was inquiring about, sorry I'll try to be more clear.

The above had a typo "...to be clean in my own mind" should have read "to be Clear in my own mind".

I was just uncertain because the MU3 said it wouldn't install w/o "something" in place prior to trying.

Posted on: May 05, 2010, 12:52:29 00:52 - Automerged

 Hi Redhouse
The RAR contains just the emulator, follow this steps to install:
1  Install Mastercam X4, when asked select NetHasp
2  Install Mastercam X4 MU3 update
3  Unpack RAR to a folder ( no needed but easier to use )
4  Install Mastercam Key in Register ( included in Emulator folder )
5  Install Emulator ( run Install.bat from emulator folder )

    and that's it, Mastercam is ready to use.
    Saludos

Did all that exactly, it didn't work.

Untill... I checked the other instructions readme_Win32.txt in the second half of step #5:

"run  "NHaspX.exe" select  SIM type > NetHASP, Mode > Local > OK"

after doing that it worked fine, app launched and runs.

Without that last step, when the app launched you'd just get a splash screen then a small dialog box that say's:

Exiting
"No SIM Found"

Thanks for the help all.
Logged
jesse
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 67

Thank You
-Given: 2
-Receive: 102


« Reply #11 on: April 27, 2011, 06:29:09 18:29 »


   Maintenance Update 1 for Mastercam X5
         Just the medicine, download update from their website.
                http://www.filefactory.com/file/cbf1d67/n/mc_x5_mu1.rar

                Saludos
         
Logged
hosmis
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 142

Thank You
-Given: 214
-Receive: 206


« Reply #12 on: January 01, 2012, 11:14:47 11:14 »

Mastercam X6 (v15.0.3.28) 32/bit


http://hotfile.com/dl/135902776/3cea44b/mc.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/135904433/b9f0595/mc.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/135905930/9ae7b6c/mc.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/135907554/08384a6/mc.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/135909267/83f6fd5/mc.part5.rar.html
http://hotfile.com/dl/135909525/e2abaea/mc.part6.rar.html

-------
http://hotfile.com/dl/135947041/4ecf949/MCX.rar.html
Logged
sgoum
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 78

Thank You
-Given: 94
-Receive: 73


« Reply #13 on: June 07, 2012, 06:52:50 18:52 »

Here it is
http://depositfiles.com/files/ekn4tmwc1
Logged
SB7
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 102
-Receive: 505


Cry Havoc and let slip the dogs of war


« Reply #14 on: January 09, 2013, 02:13:09 02:13 »

This is for Mastercam x64 X6 MU2 or MU3 ( as the exe didn't change between updates) .  Just replace the Mastercam.exe with one provided and enjoy.  No USB Dongle emulator is needed , although it should also work with an EMU installed as the emu/registry check is patched as well.

This is just a patched .exe, the full installation and MU's are available directly from Mastercam under "support/downloads"  in the X6 section



« Last Edit: January 12, 2013, 06:38:56 06:38 by SB7 » Logged
whatchitfoool
Newbie
*
 Muted
Offline Offline

Posts: 9

Thank You
-Given: 25
-Receive: 0


« Reply #15 on: February 11, 2013, 03:56:31 03:56 »

Am i right in the assumption that the base, and then each update needs to be installed in order to get this going? (ie, the updates are individual, not all encompassing)
Logged
SB7
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 102
-Receive: 505


Cry Havoc and let slip the dogs of war


« Reply #16 on: February 11, 2013, 04:59:58 04:59 »

Yes,
The updates need to be installed in order, they are not all encompassing.  ( I did mention that in the readme)
You could stop @ MU2 , as the .exe didn't change between MU2 and MU3, although MU2 was a total disaster. MU3 fixed most of the things they screwed up with MU2.
If you find that the fully patched version isn't working for you, then I can provide minimally patched versions ( 8 bytes as opposed to 320 or so) that require the USB EMU's ( As close to legit as we're going to get.)( driver signing needs to be disabled for WIN7 x64 etc)
I'll post both the fully patched and minimally patched MCFSW X6 x64 MU1 DLL's in the next couple of days.  I've been chasing a memory leak that I attributed to the patching, but I just discovered it behaves the same way with an EMU.  ( MCFSW X6 MU1 x64 with SW2013)  

Cheers

SB
« Last Edit: February 11, 2013, 05:06:10 05:06 by SB7 » Logged
SB7
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 102
-Receive: 505


Cry Havoc and let slip the dogs of war


« Reply #17 on: February 15, 2013, 12:39:40 00:39 »

Minimally patched MC.exe  X6 MU3 x64 with USB EMU files  see readme




Posted on: February 15, 2013, 12:38:37 00:38 - Automerged

Minimally patched MCFSW.dll X6 MU1 x64 with USB EMU files see readme

 NOte: These are just the patched files, you'll need to "acquire" the full install files/MU's where ever you like.
« Last Edit: February 15, 2013, 12:45:18 00:45 by SB7 » Logged
Fab66
V.I.P
Newbie
*****
Offline Offline

Posts: 9

Thank You
-Given: 80
-Receive: 3


« Reply #18 on: February 15, 2013, 05:31:01 05:31 »

Hello All's

also i search a french language patch for X4 MU3 and/or X6 MU3.

Thank's if you can help.

Fab
Logged
malcodrakefoy
Inactive

Offline Offline

Posts: 1

Thank You
-Given: 3
-Receive: 0


« Reply #19 on: February 23, 2013, 10:21:19 22:21 »

This is for Mastercam x64 X6 MU2 or MU3 ( as the exe didn't change between updates) .  Just replace the Mastercam.exe with one provided and enjoy.  No USB Dongle emulator is needed , although it should also work with an EMU installed as the emu/registry check is patched as well.

This is just a patched .exe, the full installation and MU's are available directly from Mastercam under "support/downloads"  in the X6 section


works fine for me on my home laptop even blade expert runs without a glitch

Logged
cncbasher
V.I.P
Junior Member
*****
Offline Offline

Posts: 87

Thank You
-Given: 107
-Receive: 50


« Reply #20 on: February 24, 2013, 02:06:24 14:06 »

MCFSW X6 MU1 x64 DLL  Fully patched ( hopefully :-0)  ie No EMU required  Just replace the DLL and enjoy


could this be placed at a site where you don't need to subscribe to for access
Logged
SB7
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 102
-Receive: 505


Cry Havoc and let slip the dogs of war


« Reply #21 on: May 17, 2013, 01:13:30 01:13 »




Posted on: February 24, 2013, 08:36:20 20:36 - Automerged

MCFSW X6 MU1 x64 DLL  Fully patched ( hopefully :-0)  ie No EMU required  Just replace the DLL and enjoy

Note: this is just the patched DLL, you need to "acquire" the full installers/MU's , wherever you like



UPDATE: bug fix
"maintenance expiry date" from 12/31/2015 to 01/01/2016 to indicate an updated/fixed DLL   
New Link :



Posted on: February 24, 2013, 08:45:50 20:45 - Automerged

Mastercam X7 x64 Fully patched ( hopefully ;-0)  No EMU required.  ( Note: This is just the patched exe, you'll need to acquire the full install where ever you like)

Hope someone may find this useful.

Minimally tested , feedback ?

Cheers

New Link as last one was deleted



« Last Edit: May 25, 2013, 05:34:33 17:34 by SB7 » Logged
PaulC
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 162

Thank You
-Given: 3584
-Receive: 132


information is free and should be shared for free


« Reply #22 on: May 17, 2013, 02:37:12 14:37 »

Mastercam X7 x64 Fully patched ( hopefully ;-0)  No EMU required.  ( Note: This is just the patched exe, you'll need to acquire the full install where ever you like)

full version download...
http://www.mastercam.com/Support/Downloads/MastercamX7/Default.aspx
Logged

find it , read it , share it .
mitchjs
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 20

Thank You
-Given: 1
-Receive: 45


« Reply #23 on: June 09, 2013, 09:30:08 21:30 »

on a side note, Mastercam X7, seems to run a program called "ToolManager.exe" (extensions folder), which seems to be protected by a different system, WIBU codemeter
not sure what exactly its doing, do know if I uninstall the codemeter service, mastercam wont run, dll missing error
tool seems to run... so not sure whats the deal
I prefer to not have "codemeter" service running, but that would require some patching to "toolmanager"
Logged
sgoum
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 78

Thank You
-Given: 94
-Receive: 73


« Reply #24 on: June 14, 2013, 02:01:39 14:01 »

Enjoy
Logged
Pages: [1] 2 3  All
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC