Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 20, 2020, 12:57:30 12:57


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: problem using nucleo STM32L476RG board as usbhost  (Read 269 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
TucoRamirez
Senior Member
****
Offline Offline

Posts: 302

Thank You
-Given: 249
-Receive: 107


Tuco ... dead or Alive


« on: June 01, 2020, 04:06:29 16:06 »

hi, i'm trying to save data on a usb stick using a nucleo L4 board, the L476RG

I followed tutos from the net about setting up the mess... but most of them are focused on the STM32F4-duisco board (with some extra circuitry to drive Vbus and id pin)

The nucleo board has no circuitry at all as the discovery board, and i dont have the same spare components right now to try to build that blocks of VBUs Vsense and id circuitry


my questions are:
*  have you already tried to make the  usbhost mode with L4 family?
* I'm forgetting something about the necessary VBUS sensing pin? (by now i'm holding it to a constant level as it can support >3.3V)
* My code runs until MX_USB_Process(), then it's stuck on Appli_State= APPLICATION IDLE (so my usb sitck is not recognized)
* I tried the STM32F4 disco board and my usb memory is read and etc but i wonder how minimal can be my setup to make the usb work on the L4 nucleo (board powered by the 5V stlink line from the debug connector)



thanks in advance.

Logged

Whoever double crosses me and leaves me alive... he understands nothing about Tuco.
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC