The Godfather talking
This is god damn my place! Capisci?
Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 19, 2018, 05:57:22 05:57


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: Variable Capacitor in Proteus  (Read 804 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
INCAS
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 25

Thank You
-Given: 14
-Receive: 21


« on: January 18, 2018, 10:19:24 10:19 »

Hi
I've been looking for a variable capacitor component that works in the simulation of the circuit I'm building. I'm thinking of something similar with a potentiometer that would allow me to vary continously the capacity on the fly during simulation. In the library of Proteus exists indeed a CAP-VAR component but it has not a model specified, value, and a SPICE script.

Any solution, please?
Logged
LithiumOverdosE
Senior Member
****
Offline Offline

Posts: 314

Thank You
-Given: 284
-Receive: 425


« Reply #1 on: January 19, 2018, 05:33:24 05:33 »

Here is the working model. Wink
Logged
INCAS
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 25

Thank You
-Given: 14
-Receive: 21


« Reply #2 on: January 30, 2018, 03:18:41 15:18 »

I appreciate your help but must be said that the attached model is not a high granularity variable capacitor. It is a 10-switch array of fixed capacitors of Value/10 capacity in parallel. In other words, the capacity variation is in 10 steps, not continuous.
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC