Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 10, 2016, 03:31:40 15:31


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: REQ: Best PHONE for AT-command  (Read 4518 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
smainj
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 125

Thank You
-Given: 69
-Receive: 75



WWW
« on: November 12, 2007, 01:34:23 13:34 »

i search to relase this project


relay active with SMS
i need the best and esay PHONE for AT-command
thanks for your HELP
 Smiley
Logged

dazheng
Junior Member
**
 Muted
Offline Offline

Posts: 58

Thank You
-Given: 42
-Receive: 15


« Reply #1 on: November 12, 2007, 03:08:55 15:08 »

Hi smainj, the phone on the picture use FBUS protocol.. The best pone is Nokia 6210, coz it have an internal modem best for AT command.. Wink. please try a peek for this link for DLR3 homemade cable for 6210. www.atrox.at/datacable/dlr3/index.html
Logged
NEOMAT
Translator
Newbie
***
Offline Offline

Posts: 20

Thank You
-Given: 7
-Receive: 12


« Reply #2 on: November 12, 2007, 05:22:15 17:22 »

@smainj some details in my topic, posted from chyelim a link of magazines epe, articles 03,04 -2007
http://www.sonsivri.com/forum/index.php?topic=4823.0
SMS Controller Pt1   epe magazine 03_2007
SMS Controller Pt2   epe magazine 04_2007
 Wink
« Last Edit: November 12, 2007, 05:25:29 17:25 by NEOMAT » Logged
abbas1707
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 76

Thank You
-Given: 15
-Receive: 25



WWW
« Reply #3 on: November 12, 2007, 08:48:35 20:48 »

i did this project using sony ericsson T290i . its very easy Grin
Logged

A Thousand Miles Journey Starts With a Single Step
Groovy
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 56

Thank You
-Given: 2
-Receive: 25



WWW
« Reply #4 on: November 12, 2007, 10:19:58 22:19 »

See this pages

http://www.elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=1
http://www.elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=9
http://www.elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=6
Logged

Many free eBooks about electronics
http://electronic-ebooks.blogspot.com/
Rute
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 61

Thank You
-Given: 82
-Receive: 159


« Reply #5 on: November 13, 2007, 09:33:13 09:33 »

Yes,
Abbas is right – the best choice is Sony Ericsson  or old Ericsson with  AT- command ,but be a careful - some cheap models don’t support AT

Best,
Logged
sohel
Senior Member
****
Offline Offline

Posts: 437

Thank You
-Given: 140
-Receive: 124



WWW
« Reply #6 on: November 13, 2007, 09:50:22 09:50 »

Yes,
Abbas is right – the best choice is Sony Ericsson  or old Ericsson with  AT- command ,but be a careful - some cheap models don’t support AT

Best,


i know that Ericsson suport PDU format SMS . it hard to convert text to PDU. so Search another brand . if u need Ericsson then i can send u. now my net is very slow. please wait.
Logged

A Thousand Miles Journey Start With a Single Step<br />http://www.youtube.com/user/masud58
abbas1707
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 76

Thank You
-Given: 15
-Receive: 25



WWW
« Reply #7 on: November 13, 2007, 09:55:13 09:55 »

i know that Ericsson suport PDU format SMS . it hard to convert text to PDU. so Search another brand . if u need Ericsson then i can send u. now my net is very slow. please wait.
T290i support both text and Pdu mode. and i also used text mode coz PDU is so bad Sad
Logged

A Thousand Miles Journey Starts With a Single Step
sohel
Senior Member
****
Offline Offline

Posts: 437

Thank You
-Given: 140
-Receive: 124



WWW
« Reply #8 on: November 13, 2007, 11:10:54 11:10 »

look at this complete programme.
Logged

A Thousand Miles Journey Start With a Single Step<br />http://www.youtube.com/user/masud58
quark576
Newbie
*
 Muted
Offline Offline

Posts: 19

Thank You
-Given: 13
-Receive: 13


« Reply #9 on: November 14, 2007, 12:05:42 00:05 »

I use Siemens m35i in PDU format ,it's less easy of nokia (text format) but very reliable.
Logged
yoda
V.I.P
Junior Member
*****
Offline Offline

Posts: 58

Thank You
-Given: 611
-Receive: 17


« Reply #10 on: December 14, 2007, 08:15:17 20:15 »

Hallo all,

I wonder if someone has (or can produce) a (small) list of telephone's who are useable for communication with AT commands ..?
I mean the best one's or the one's where examples are for, or which are worthwile to get, for this (control) purpose.

Correction: maybe I should make that list myself, from the reactions in this topic (sorry).
« Last Edit: December 15, 2007, 12:26:28 00:26 by yoda » Logged
charudatt
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 110

Thank You
-Given: 47
-Receive: 69


« Reply #11 on: December 23, 2007, 06:14:45 06:14 »

Thanks yoda, I am also looking for this list.

surprising, not many site show information related to phones supporting AT command sets. I have personally tried projects using SIMMCOM moudules available here and these modules are costlier than the mobile itself.

I am sure, you would do a good job listing down the phones with AT Command set.
 
Logged
siwat2
Guest
« Reply #12 on: December 25, 2007, 04:25:49 16:25 »

If you use nokia or SE ,you can find AT-Command list from official website.
Logged
daemons
Guest
« Reply #13 on: January 09, 2008, 02:17:37 14:17 »

i try with Sagem --old phone they work ok,
siemens works to ok
and SE T10 for example work still okey...
Logged
lek05134
Newbie
*
 Muted
Offline Offline

Posts: 11

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #14 on: January 10, 2008, 03:45:53 03:45 »

I found this.. SMS Box PIC16F877 +
http://www.elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=9
Logged
d.barnabe
Guest
« Reply #15 on: February 02, 2008, 06:24:48 18:24 »

Hi,

I use modem Siemens TC35 for GSM communications between 50 PLCs. Its an easy modem to configure using AT commands and its cheap. I things that its better then using a phone. You just want the modem function right? You don't need the other functions of the mobile phone.

Best regards,

d.barnabe
Logged
nimet
Guest
« Reply #16 on: February 03, 2008, 04:33:00 16:33 »

i want to use t290i but its tx level is not seen.
how can i use it. i hear t290i support serial communication
please help me

thanks
Logged
abbas1707
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 76

Thank You
-Given: 15
-Receive: 25



WWW
« Reply #17 on: February 03, 2008, 05:34:19 17:34 »

but its tx level is not seen.

what do u mean by this?Huh

yes T290i supports serial communication.
Logged

A Thousand Miles Journey Starts With a Single Step
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC