Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 11, 2016, 08:52:20 08:52


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: Proteus simulation problem in simple pulse circuit.  (Read 1800 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Svasaya
Guest
« on: April 06, 2009, 08:23:25 08:23 »

Hi All
I am simulating a simple circuit in Proteus, you can see in the attachment.
Why is it the Output ofAVS1 not properly full wave rectified at the zerocrossings
other wise ideally should be, as a result the pulses at the output of Op amp are not
steady.
Is there any mistake in the circuit?
Can any one suggest.

Samir.
Logged
ppa88
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 49
-Receive: 131


« Reply #1 on: April 09, 2009, 08:29:12 08:29 »

Samir,

I don't think there is any technical fault in your simulation.

Try the following :

 System --> Set Animation options and change the "Timestep per frame" and "Single step time" to a low value like 5m

This should improve the result.

Hope this helps.
Logged
Svasaya
Guest
« Reply #2 on: April 09, 2009, 07:07:23 19:07 »

Your sugesstion worked.
I changed the timestep to 10m.
Samir.
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC