Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 23, 2017, 07:04:44 19:04


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: Proteus DS3232 model, working with alarms?  (Read 239 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alichan
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 76

Thank You
-Given: 21
-Receive: 70


« on: July 13, 2017, 01:08:09 01:08 »

Hello.

I'm just testing the RTC DS3232 in proteus, mostly the alarms, but it doesn't look to work besides the configuration looks correct. The RTC itself works, but not the alarms. It's not a new version of proteus 7.10, just due to some hardware limitations.
Could anyone confirm if the alarms are working with this model? It's not the first time I find some proteus components with bugs...

Thanks.
« Last Edit: July 13, 2017, 01:41:38 01:41 by alichan » Logged
allegro
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 17

Thank You
-Given: 21
-Receive: 7


« Reply #1 on: July 13, 2017, 01:54:28 13:54 »

Hi,

I did a quick search on their forum, and looks like they fixed alarm behaviour for ds3232 in 7.1 SP1.

Logged
alichan
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 76

Thank You
-Given: 21
-Receive: 70


« Reply #2 on: July 13, 2017, 04:28:22 16:28 »

Yes, I found the same thread and was checking that. There is a behaviour with the alarm basically the interrupt flag is never set and the INT pin is never asserted.

But, I also found in Proteus 8.3, it looks the INT pin is never asserted even with an alarm match. Flag issue is fixed.

Cheers.

Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC