Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 08, 2016, 07:13:12 19:13


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: AVR QUESTION  (Read 1127 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
aamir
Hero Member
*****
 Muted
Offline Offline

Posts: 510

Thank You
-Given: 37
-Receive: 229


« on: August 13, 2008, 08:31:54 08:31 »

I am new to ATMEL AVR I am using ATMEGA8515 And PONYPROG  IS USED TO PROGRAM AVR  I am using LPT programmer ,Programmer is ok

I am using external crystal  oscillator . Program is burned in AVR and verified also. Program is running on AVR  i wonder as there is no clock

activity on pin 18 and 19 . If i removed crystal oscillator no program is running .As i have migrated from 8051 so It is strange  problem for

me without no clock activity on pin 19 and 18 how program is running. I  use fuse bits CKSEL3..0 bits all unchecked to select external 

crystal oscillator. Please tell me what is problem.
Logged
hate
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 556

Thank You
-Given: 156
-Receive: 354


« Reply #1 on: August 13, 2008, 03:12:42 15:12 »

Then I guess there is activity on the osc pins which you can't trace! Also according to the 'sut' bits there maybe a startup delay problem with the oscillator.

Regards...
Logged

Regards...
microkid
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 130

Thank You
-Given: 44
-Receive: 19


« Reply #2 on: August 14, 2008, 05:03:38 05:03 »

Can you tell, how did you verified that the there is no activity.

You can only check it using an oscilloscope.

(If you try to check it with a multimeter, the clock activity may stop due to loading of meter)

MicroKid
Logged

Never Never Never giveup
aamir
Hero Member
*****
 Muted
Offline Offline

Posts: 510

Thank You
-Given: 37
-Receive: 229


« Reply #3 on: August 14, 2008, 01:32:16 13:32 »

Iam using logic probet to see clock activity
Logged
ppa88
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 200

Thank You
-Given: 49
-Receive: 131


« Reply #4 on: August 14, 2008, 02:44:01 14:44 »

I think logic probe will not indicate the clock activity properly and reliably. The best method is to use a CRO with high input impedance.
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC