Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 11, 2016, 06:55:02 06:55


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: how to implement ProfiBus using Pic based microcontroller ?  (Read 7608 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Elkeran
Guest
« on: January 28, 2008, 09:11:48 21:11 »

Hi

Can anyone tel me how to implement ProfiBus using Pic based microcontroller.

Best Tegard
Elki
Logged
kolin
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 40

Thank You
-Given: 25
-Receive: 19


« Reply #1 on: January 30, 2008, 10:06:02 10:06 »

As I know, one of implemetation is using RS485, so hardware would be simple. Profibus should be open, try to look on Profibus site for tech. documents
Logged
digitalmg
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 70

Thank You
-Given: 50
-Receive: 56


« Reply #2 on: January 30, 2008, 12:00:04 12:00 »

Only with ASIC interface http://www.analogzone.com/iot_0822.pdf
Logged
DTiziano
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 102

Thank You
-Given: 35
-Receive: 159


« Reply #3 on: January 31, 2008, 12:29:55 12:29 »

A simple and practical way to implement it is by modules like these:

http://www.anybus.com/downloads/ABIC_Shortform_it.pdf

P.S:
I know that there is a consortium that drive the standard and require registration (with annual fee not cheap).
For commercial use I think you need to subscribe.
Logged
digitalmg
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 70

Thank You
-Given: 50
-Receive: 56


« Reply #4 on: January 31, 2008, 02:05:09 14:05 »

AB6000 is 270$, Shocked Shocked the SPC3 from http://www.procentec.com/products/spc3-profibus-asic.htm is 18$
Logged
DTiziano
Active Member
***
Offline Offline

Posts: 102

Thank You
-Given: 35
-Receive: 159


« Reply #5 on: January 31, 2008, 04:48:29 16:48 »

Using the chip approach typically require more development effort (hardware / software).
The module at higher price offer simpler development.
This case is not different.

Other reference for chip maker
http://www.profichip.com/profichip-home/
Logged
digitalmg
Junior Member
**
Offline Offline

Posts: 70

Thank You
-Given: 50
-Receive: 56


« Reply #6 on: January 31, 2008, 09:13:38 21:13 »

you have the price for profichip? I have a project with 170 interface for profibus, 170 x 270$ = ........
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC