Sonsivri
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 05, 2016, 03:29:57 03:29


Login with username, password and session length


Pages: [1]
Print
Author Topic: I need USB Repeater Circuit  (Read 9663 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mcusys
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 34

Thank You
-Given: 41
-Receive: 8


MCUSYSDEV


« on: January 24, 2008, 05:06:07 05:06 »

Hi all everybody...

I used usbwire terminal 5M transfer data but. not device reconiz...because..lost..

i need  USB Repeater Circuit sample device...

Thank all post...
Logged

MCUSYSDEV Build for electronics intelligent
huanfai
Newbie
*
 Muted
Offline Offline

Posts: 8

Thank You
-Given: 1
-Receive: 1


« Reply #1 on: March 23, 2008, 09:46:41 21:46 »

you can try this:

2-bit bidirectional low voltage translator from NXP
GTL2002....you use 2 ic and make it goes up to 5V then clamp back to 3.3v at the slave side
master(3.3v)<3.3>GTL2002<5.0>========(5v)=======<5.0>GTL2002<3.3>slave(3.3v)

datasheet: http://www.standardics.nxp.com/products/gtl/datasheet/gtl2002.pdf
application notes:  http://www.standardics.nxp.com/support/documents/logic/pdf/an10145.pdf

Logged
quadro
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 17

Thank You
-Given: 3
-Receive: 3


« Reply #2 on: March 26, 2008, 12:35:09 00:35 »

mcusys,
Do you need already built repeater (in this case you can use one from local PC store since they sell USB repeater cables for printers) or you need a schematic of a circuit so you can build it by yourself ?
Logged
pk2xw
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 13

Thank You
-Given: 7
-Receive: 2


« Reply #3 on: March 26, 2008, 03:05:13 15:05 »

you can use more than one usb hub connected in series  , but provide them with a power source ( don't run them with the power taken from the Computer's USB port ) u need to share the GND between the Power From the USB and Ur Power Source
Logged
mcusys
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 34

Thank You
-Given: 41
-Receive: 8


MCUSYSDEV


« Reply #4 on: March 27, 2008, 05:51:55 05:51 »

thank for ans..
yes i need building circuit my self. i try usb hub connect to external supply +5V but it not work.
because usb wire length  about 10M. i need used USB Wireless adepter .
thx all post.. Cry
Logged

MCUSYSDEV Build for electronics intelligent
jzaghal
V.I.P
Active Member
*****
Offline Offline

Posts: 147

Thank You
-Given: 355
-Receive: 49



« Reply #5 on: March 27, 2008, 07:42:01 07:42 »

Hi,

It is also possible that the 5V supply is getting weak.

Try measuring this at the far end of the computer's USB.

At least this is what happened to me.

Cheers.
Logged
johhhhyn
Guest
« Reply #6 on: June 07, 2008, 04:37:43 04:37 »

mcusys - there are actually powered cables that should do the trick.... just look for "Active" extension cables.
Logged
Pages: [1]
Print
Jump to:  


DISCLAIMER
WE DONT HOST ANY ILLEGAL FILES ON THE SERVER
USE CONTACT US TO REPORT ILLEGAL FILES
ADMINISTRATORS CANNOT BE HELD RESPONSIBLE FOR USERS POSTS AND LINKS

... Copyright 2003-2999 Sonsivri.to ...
Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC | HarzeM Dilber MC